Осем министри в украинското правителство са заплашени с уволнение. Тяхната оставка може

...
Осем министри в украинското правителство са заплашени с уволнение. Тяхната оставка може
Коментари Харесай

Масова чистка в украинския кабинет! Гонят осем министри, защо?

Осем министри в украинското правителство са застрашени с уволняване. Тяхната оставка може да бъде прегледана на идващото пленарно съвещание на Върховната рада. Това съобщава изданието " РБК-Украйна " с позоваване на източници в украинското държавно управление.

Според публицисти, макар че оставките в кабинета на министрите към момента не са докоснали най-високото равнище, а са завършили на равнище заместници, министерските ръководители скоро може да " полетят ".

Кой е заплашен от оставка?

министърът на енергетиката Герман Галушченко;
министърът на стратегическите промишлености Павел Рябикин;
министърът на младежта и спорта Вадим Гутцайт;
министърът на ветераните Юлия Лапутина;
министърът на образованието Сергей Шкарлет;
вицепремиер и министър на реинтеграцията Ирина Верещук;
министърът на екологията Руслан Стрелец;
министърът на културата и осведомителната политика Александър Ткаченко.

Изданието отбелязва, че някои чиновници може да не бъдат уволнени незабавно, защото някои имена са били в листата за овакантяване още преди началото на пълномащабното навлизане в Руската федерация. По-специално, рокадите са свързани с общото редуциране на кабинета на министрите и сливането на министерства. Някои не могат да намерят заместител дълго време.

Източници обаче споделиха, че оптимизацията на властта се забавя заради неналичието на кадрови запас. В същото време не се приказва за промяна на премиера Денис Шмигал.

Припомняме, на 25 януари основният прокурор на Украйна Андрий Костин уволни ръководителите на 5 районни прокуратури. Ръководителите на районните прокуратури в Запорожие, Кировоград, Полтава, Суми и Чернигов изгубиха постовете си.

Ден преди този момент ръководителят на фракцията на Слугата на народа Давид Арахамия разгласи арестите на корумпирани чиновници в близко бъдеще.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР